V našem podjetju smo se specializirali za izvedbe in popravila cevovodov za kanalizacijo, vodovod, plin, električnih in telekomunikacijskih vodov po modernih postopkih, brez izkopov.

Daljinsko vodeno podvrtavanje Natisni

Podvrtavanje z daljinsko vodeno garnituro

Tehnika vrtanja krmiljenja se je povzpela na visoko raven. Uporaba vrtanja s krmiljenjem, katera je še pred nekaj leti izgledala neizvedljiva, je danes kot vsakdanjik na gradbišču. Uporaba tega sistema vrtanja omogoča dolžinsko polaganje do 350 m. Tudi vrtanje izpod vodnih gladin križanja struge je v vedno večji uporabi. Tehnika krmiljenja dovoli celo vrtanje izpod velikih industrijskih objektov (kompleksov).


slika_tt

Ta izvajalna tehnika se lahko uporablja z vsemi vrstami cevi v okviru plina, toplovodov , napeljave pitne vode, polaganje kanalizacijskih vodov, kakor tudi zaščitni kabel cevi za TV ali Telekom, za sistem prometnih napeljav, tel. stebričkov (SOS) ali za nizko-, srednje-, visoko napetostni kabel in svetlobnih napeljav. Velike zahteve in pričakovanja od uspešno opravljenih vrtin zahtevajo natančno vodenje (krmiljenje) in določanje položaja (navigacija).


cev_leti


Določanje položaja poteka po principu oddajnik-sprejemnik. Vrtalna posadka nenehno nadzoruje delovanje vrtalne glave. Vse meritve se protokolirajo, in tudi korekture krmiljenja (vodenja) se sporočajo vodji stroja po radiu. Vodenje (krmiljenje) poteka po principu urnega kazalca preko diagonalne ploskve glave , katere položaj doseže spremembo smeri v zaželjenem „času“. Na cilju se vrtalna glava zamenja z glavo za razširjenje. Sledi ena ali več vmesnih izpraznitev ali pa se cev povleče takoj. Uvlečejo se lahko cevi do premera 600 mm iz umetnih mas (plastične), jeklene ali litine. Po končanem delu se lahko izmeri natančen položaj napeljave.


vrtalni_kamion

grabenlose-rohrverlegung-2

K dobremu načrtovanju horizontalnega vrtanja s spiranjem je potrebno predčasno proučevanje terena z oziroma na tuje napeljave in strukture tal. Izbira vrtalnega orodja je odvisna od dolžine vrtin, premera polaganja cevi in strukture tal. Pri pilot-vrtanju je največkrat problem ravnati na določenem terenu tako, da ne pride do spremembe linije, kadar tehnika spiranja odpove zaradi mehaničnih odporov v tleh. Pomagamo si z močnimi potisnimi in vlečnimi silami, katere v velikih primerih potisnejo na mejo obremenjenosti. Uporaba bentonita omogoča sicer olajšanje pritiska v pilotni cevi in pri povleku cevi. Izkušnje pa so pokazale, da v težkih tleh z debelozrnatimi delci in večjimi kamenimi površinami ali na odlagališčih odpadnega gradbenega materiala se tehnične in gospodarske prednosti težko realizirajo.PERFORATOR METODA
Novost na našem področju je vrtalno-potisni stroj, ki se je izkazal za učinkovito alternativo vgradnje cevovodov in je splošno sprejeta metoda vgradnje. Ta tehnika je značilna za hkratno vrtanje in potiskanje cevi s sprotnim odstranjevanjem zemljine iz notranjosti jeklene cevi.
Prednost sistema nam omogoča neprekinjeno delo v najtežjih vrstah tal in optimalno učinkovitost vgradnje različnih cevovodov. Sistem omogoča tudi neposredno krmiljenje vrtanja v sami zemljini.

DSC00280 Grgar-Nova_gorica_026

Grgar-Nova_gorica_005 nova1

GRUNDOCRACK METODA

To je metoda, ki se uporablja pri obnovi stare dotrajane ali tudi popolnoma porušene cevi, z uvlekom novih cevi, ki so ENAKEGA ali VEČJEGA premera od obstoječe cevi.

uvlacenje1 uvlacenje2

Uporablja se:

 • premer cevi od 50mm do 1000 mm
 • dolžina sanacije je lahko 120 m v enem uvleku

Crack1

GRUNDOBURST METODA

Je metoda, ki jo uporabljamo pri nadomestitvi cevi iz porušenega sistema z novimi cevmi iz različnih materialov.

Metoda se uporablja:

 • v kolikor popravilo oz. obnova ni mogoča
 • v delnem propadu cevi
 • v strnjenih naseljih zaradi ekonomičnosti in mirnega delovanja stroja
 • premer uvleke cevi je mogoč od 125 mm do 1800 mm

thumb_BUR_Einsatz32 thumb_BUR_Einsatz21 thumb_BUR_Einsatz6 thumb_BUR_Einsatz41

GRUNDOMAT METODA

Je tradicionalen način novogradnje po sodobnih metodah, kar predstavlja številne prednosti pri podjetjih kot tudi pri induvidualnih strankah.

Verfahren_MAT_E

Prednosti izvedbe: Verfahrensbeschreibung_Bild4

 • kratek čas izvedbe
 • neposreden uvlek cevi
 • možnost izvedbe tudi v zahtevnejših zemljinah
 • ekonomičnost
 • nizek v pliv na okolje
 • premer od 45 mm do 1200 mm

 
Spletne storitve NETLIFE - Vse na enem mestu