V našem podjetju smo se specializirali za izvedbe in popravila cevovodov za kanalizacijo, vodovod, plin, električnih in telekomunikacijskih vodov po modernih postopkih, brez izkopov.

Uvlačenje cevi Natisni

"Pipebursting"

Postopek uvlačenja nadomestne cevi (ali "pipebursting") uporabljamo v primerih popolne porušitve obstoječega cevovoda oziroma kjer ni možna uporaba drugih metod sanacije brez izkopa.

To je specialni postopek, pri katerem v obstoječo cev vodimo posebej prirejeno kalibrirno glavo, ki jo poganja stisnjen zrak. Pri tem »kalibrirna glava« staro cev zdrobi, ostanke pa odrine v okoliško zemljino. Sočasno se uvleče nova cev enakega ali večjega premera. Morebitni prazni prostori se lahko zapolnijo s vtiskavanjem tiksotropne mešanice bentonita in cementa. Uporaba tega postopka je možna v primerih, ko je obstoječa cev iz betona, sive litine, PVC.


Postopek je še posebej primeren:

  • pri sanacijah cevovodov, ki so dotrajani ali porušeni in statično ne morejo prenašati obremenitev
  • pri odstranitvi starega cevovoda ter vgraditvi novega v isto traso
  • kadar želimo zadržati ali povečati premer obstoječe cevi
  • kadar ni možnosti klasičnega izkopa, na razpolago pa imamo obstoječo cev


uvlacenje1uvlacenje2
popolnoma porušene cevi saniramo z                                   prehod rušilne glave
uvlačenjem nove cevi

Uporabljamo cevi z zaščitnim plaščem, ki so odporne proti udarcem, drgnjenju in razenju. Notranjost cevi je gladka, zato ne prihaja do izgub, sedimentacije ali tvorbe oblog. Sestavljene so iz osnovne cevi (jedra) in zaščitne cevi (plašča). Zaradi  plašča ni potrebna peščena posteljica in jih ostro kamenje ter ostanki starih cevi iz različnih materialov ne morejo poškodovati. 


uvlacenje5uvlacenje6
sanacija nadvoza, LJ                                                                 sanacija nadvoza, LJUvlačenje cevi je tudi zelo primerno za vodovod.
slm2pipebursting
teorija pipeburstinga                                                                 pipeburstingParkPark6
start, začetek postopka pipeburstingPark5Park4
                                                                                                        cilj, konec postopka

 
Spletne storitve NETLIFE - Vse na enem mestu